Hantverkshjälpen Vi hjälper dig att hitta rätt målare Att välja rätt målare är inte lätt! Genom vår kostnadsfria tjänst Måleributikens Hantverkshjälp hjälper vi dig att hitta rätt målare och hantverkare för just ditt projekt. Vi vill att det ska vara enkelt att välja rätt. Därför förmedlar vi kontakt med erfarna företag som vi själva har valt ut för att de är riktigt duktiga på vad de gör. Allt för att ni ska kunna gör att tryggare val.

För ett bättre resultat Ett nymålat hus håller dubbelt så lång tid om man tvättar rätt före målning. Flera faktorer påverkar hur bra ett måleriarbete blir, inte minst valet av hantverkare. Vi har 50 års erfarenhet av vilka företag som håller över tid. Gör man rätt så behöver det inte kosta mer och på sikt blir det en bättre affär.

När du väljer målare via hantverkshjälpen får du: • Kontakt med våra utvalda målare
• Hembesök och kostnadsfri offert inom 7 dagar från minst två firmor
• Tydligt start och slutdatum för projektet
• Stöd och återkoppling av oss under hela processen

Har du frågor hör gärna av dig till oss! 08-445 95 95
hantverkshjalpen@maleributiken.se
Fasadexpert Boka fasadexpert På Måleributiken har vi utbildade fasadexperter som kan hjälpa dig om du har frågor angående materialval och ytbehandlingar. Fasadexpertens uppdrag är att göra en objektiv konditionsbedömning av den tidigare målade ytan. Konkret betyder det att vi kommer på hembesök för att besiktiga din fasad. Så här går det till:
-Vid en besiktning hjälper fasadexperten till att hitta eventuella riskområden på huset. Vi noterar sprickor och rötskador i fasaden, oskyddat ändträ, läckande hängrännor eller fuktbindande buskage.

-Vi kollar extra noga kring sockel och fönster – områden som ofta är hårt ansatta av väder och vind.

-En grundregel är att huset ska målas om med samma typ av färg som tidigare. Fasadexperten gör en noggrann undersökning för att bestämma färgtypen.

-När besiktningen är klar sammanställer vi ett skriftligt protokoll med allt du behöver inför ommålningen. Du får en rekommendation om lämplig färgkvalitet. Vi ger dig arbetsråd om tvättning, skrapning och eventuella andra förarbeten. Sist men inte minst får du självklart anvisningar och arbetsråd för själva målningen.

Ring butiken för priser!
Att tänka på Att tänka på invändigt Se ditt rum och hem med nya ögon. Ställ dig på olika ställen i rummet och betrakta. Hur förändras ljuset? Och upplevelsen av rummet? Har du någon detalj du vill lyfta fram? Kanske en fåtölj eller tavla som är personlig och har en given plats i rummet. Dess färg och form är en viktig ingrediens i färgsättningen. Spara stilreferenser. Det kan vara utrivna sidor ur en tidning, en tygbit, eller i princip vad som helst.

Tänk textiler. Det är vanligt att man bara fokuserar på färg och tapeter. Gardiner, kuddar och möbeltyger ger ett stort lyft i ditt hem. Textiler är ett bra komplement där du färg- och stilmässigt kan ta ut svängarna mer.

Att tänka på utvändigt
Alla hus har sin charm. Försök hitta dess personlighet. Leta upp ritningar. Har du tillgång till en ritning på huset så underlättar det. Det ska var smutsiga färger. Utomhusfärger ska aldrig vara helt ”rena”. Ljuset utomhus är så starkt att färgerna måste kännas lite smutsiga för att inte bli för skarpa.

Vad har huset för karaktär, stil, historia och placering? Finns det något att ta hänsyn till som arkitekten tänkte sig? Det är skillnad på yta och yta. Blankt och matt upplevs olika. En aspekt som är viktig att ta med i planeringen.


Priser Priser Boka en konsultationstimme med våra diplomerade färgsättare i butiken, vardagar måndag till torsdag. En enklare konsultation i butiken (färg, tapet eller textil), där vi bollar tankar och idéer för att du ska komma framåt med din renovering.

Om du ska göra större förändringar i ditt hem med tapeter, färg samt textil rekommenderar vi vår hembesökstjänst. Vid ett hembesök tar vi ett helhetsgrepp på ditt hem. Vi fotograferar, tittar på ljusinsläpp, planlösning och övrig inredning för att kunna komma fram med en lösning till just ditt hem. Det skänker din inomhusmiljö harmoni och ger dig tid över till annat. Vi gör även utvändig färgsättning.

Priser:
Konsultationstimme: 850 kr

Hembesök:
1-4 utrymmen 4 500 kr
5-6 utrymmen 6200 kr
Utvändigt 3 500 kr

Mail: ulrika.hoglund@maleributiken.se

Naturligtvis hjälper våra färgsättare till med andra projekt t ex trapphus, entréer, kontor och flerfamiljshus. Hör av dig så ger vi ett kostnadsförslag.
Färgsättning Boka färgsättning Att hitta mixen som ger hemmet en helt ny inramning kräver kunskap – om färg, form, material och stilar. Våra diplomerade färgsättare har utbildningen och erfarenheten att leda dig rätt. Färg och form är till stor del en smaksak, med vår erfarenhet och kunskap hjälper vi dig att skapa ditt drömhem. Vi är bl.a. utbildade hos Färginstitutet.

Anlita en av våra diplomerade färgsättare, då får ni hjälp att hitta den känsla och det uttryck som gör er bostad mest rättvisa. Allt beroende på vilken typ av förändring du söker. Vi färgsätter husfasader, ett eller flera rum, en våning, trapphus eller ett helt hem. Inget uppdrag är för litet eller för stort. Våra diplomerade färgsättare anlitas av yrkesmålare, arkitekter, bostadsrättsföreningar och privatpersoner.