GRATIS FRAKT PÅ TAPETPROVER MED RABATTKODEN "PROV24"

Trädgårdsstaden

Med hjälp av arkitekter har Måleributiken tagit fram ett stort antal kulörer som stämmer väl överens med naturens egna färger och det svenska ljuset. Speciellt framtagna för att få samma resultat som våra mor- och farföräldrar fick med dåtidens klassiska pigment.Vi vill här fästa uppmärksamheten på det kulturhistoriska värdet av en i stora delar fortfarande intakt miljö från 1910-1940. Serien bygger på de ursprungliga färger som man har använt i de äldre villaområdena runt Stockholm: Äppelviken, Norra ängby, Enskede, Tallkrogen m.fl.. Kollektionen Trädgårdsstaden består av över 200 kulörer för både fasad och detaljer, kom in och titta på vår utställningen eller beställ en provburk här.

färgprov

Beställ hem färgprover

provmåla färgprov

Provmåla och jämför

Dra av kostnaden för provburkar ink. frakten
butik i alvik

Handla färgen hos oss i Alvik

färgprov

Beställ hem färgprover

provmåla färgprov

Provmåla och jämför

Dra av kostnaden för provburkar ink. frakten
butik i alvik

Handla färgen hos oss i Alvik

Tankarna kring det man kallade trädgårdsstäder bildades i England och Tyskland runt förra sekelskiftet, som en motreaktion till den allt osundare statsmiljön. Även i Sverige led städernas trångbodda befolkning av bostadsbrist, dålig hygien och fallfärdiga bostäder. Man beslutade att köpa in mark och bebygga större områden utanför staden med frisk luft, mycket grönska och bra kommunikationer. Här byggdes större villor men även en hel del småhus till en kostnad som de flesta skulle kunna klara av.

Genom att behålla husens tidstypiska detaljer och ursprungliga färgsättning håller man samman och bevarar en unik miljö. Ett områdes speciella tidskaraktär är ett omistligt värde att slå vakt om, och vi på Måleributiken är stolta över att få vara med i detta arbete.

Filter
kulorer