GRATIS FRAKT PÅ TAPETPROVER MED RABATTKODEN "PROV24"

Färgsättning

Att färgsätta ditt hem är en spännande process som kan förvandla både interiören och exteriören till något unikt och personligt. Genom att välja rätt färg och tänka på olika faktorer kan du skapa en harmonisk och attraktiv atmosfär. I den här artikeln kommer vi att besvara några vanliga frågor om färgsättning och ge dig vägledning för att välja rätt färg och väggfärg. Låt oss dyka in!

Vad menas med färgsättning?

Färgsättning handlar om att välja och kombinera färger på ett sätt som skapar önskad stämning och visuell effekt. Det handlar om att ta hänsyn till både arkitektoniska och personliga faktorer för att skapa balans och harmoni i hemmet. Genom att använda färger på rätt sätt kan du framhäva och förbättra hemmets estetik och funktion.

Hur väljer man rätt färg?

När du väljer färg är det viktigt att överväga faktorer som husets arkitektur, omgivande miljö, personlig smak och trendiga stilar. En bra utgångspunkt är att titta på färger som kompletterar husets exteriör eller befintliga inredning. Det kan vara användbart att besöka måleributiker och undersöka deras kulörer för att hitta inspiration. Många butiker erbjuder även egna kulörer, vi på Måleributiken har skapat våra helt egna unika kulörer både för inomhusfärg och utomhusfärg. Du kan beställa färgprover av oss direkt här på vår hemsida eller komma in till vår butik

Hur färgsätter man ett hem?

Färgsättning av ett hem kan göras både inomhus och utomhus. När du färgsätter utsidan av ditt hus bör du överväga husets arkitektoniska stil, omgivande landskap och grannarnas färger. Det kan vara fördelaktigt att välja en färgpalett som kompletterar omgivningen samtidigt som den ger ditt hem en egen unik karaktär. På insidan av huset kan du använda färger för att skapa olika atmosfärer i olika rum. Du kan till exempel använda lugna och avkopplande färger i sovrummet och livliga och energiska färger i vardagsrummet.

Hur ska man tänka när man väljer väggfärg?

  • Ljusförhållanden: Ta hänsyn till rummets naturliga ljusförhållanden. Om rummet är mörkt kan du överväga ljusare färger för att skapa en ljusare och mer öppen atmosfär. Om rummet har mycket naturligt ljus kan du experimentera med djärvare färger utan att riskera att det känns överväldigande. 
röd väggfärg dagsljus
röd väggfärg kvällsljus

Måleributikens egna kulör “Drakröd” i olika ljus.

  • Rumsstorlek: Tänk på rummets storlek när du väljer väggfärg. Mörka färger kan få ett litet rum att kännas ännu mindre, medan ljusa färger kan ge en illusion av mer utrymme. Du kan också använda tekniker som accentväggar eller vertikala ränder för att skapa en känsla av höjd eller bredd.
  • Inredningsstil: Anpassa väggfärgen till den önskade inredningsstilen. Om du föredrar en modern och minimalistisk stil kan neutrala färger som vitt, grått eller beige vara lämpliga. För en mer livlig och unik stil kan du experimentera med färger som SköldpaddsgrönBlå Velour eller Drakröd för att lägga till en unik touch till rummet.
  • Provmålning: Innan du målar hela rummet rekommenderas det att du först testar färgprover på väggen. Ljuset och omgivningen kan påverka hur färgen ser ut i olika rum. Genom att prova färgen på olika väggytor och se hur den reagerar på olika ljusförhållanden kan du fatta ett mer informerat beslut. Hos oss på Måleributiken kan du beställa färgprover i alla färger och testa hemma själv innan du bestämmer dig.
Sammanfattning
Färgsättning av ditt hem handlar om att välja rätt färg och väggfärg för att skapa en harmonisk och attraktiv atmosfär. Genom att ta hänsyn till husets arkitektur, omgivande miljö, personlig smak och trendiga stilar kan du skapa ett unikt uttryck. Besök Måleributikens kulörer för att hitta ett brett utbud av färger att välja mellan, inklusive Sköldpaddsgrön och Blå Velour. Kom ihåg att testa färgprover och anpassa färgvalet efter ljusförhållanden, rumstorlek och inredningsstil. Med rätt färgval och tänk kan du förvandla ditt hem till en fröjd för ögat.

Säsongen är i gång och våra färgsättare har semester.
Vi startar upp denna tjänst igen efter sommaren.

Boka färgsättning

Behöver du hjälp med färgsättning? Vi har utbildade experter på färgsättning som guidar dig genom hela ditt projekt. Vi erbjuder hjälp med färgsättning både för inomhus och utomhus. Läs mer om hur det går till här.

Hembesök

3500 kr

Konsultationstimme

850 kr

färgsättning fasad