Ytor att betrakta och uppleva


Novacolor Italy Archi+ Concrete, Ironic, Mirror och Dune skapar dekorativa ytor och ger helt nya intryck i ett rum. Tänk känslan av betong, rost, marmor eller metallic. Tillsammans med rummets ljus och inredning skapar de helt nya synintryck och väcker alla dina sinnen till liv. Du skapar väggar som berör och målar så att det känns. Klicka på bilderna så kommer du till en beskrivning av ytan.

Fantastisk kalkfärg från Pure & Original, baserad på naturliga ingredienser och pigment. Ger en underbar yta och känsla. Själva uttrycket på ytan bestämmer du själv genom sättet du applicerar färgen.

Archi+ Concrete


Betong har haft en renässans de senaste åren. Ofta som en innovativ fusion mellan arkitektoniska linjer och soliditeten i betong. Den känslan skapar Archi+ Concrete Novacolor Italy och uppnår även en estetisk finish. Det här är ett dekorspackel som med sin grova struktur skapar den typiska ruffa betongytan, och det går att få fram många tilltalande effekter med hjälp av pigment och verktyg.

Archi+ Concrete är ett kalkbaserat dekorspackel med en pigmenterad lasyr, Fase Silossanica, som ger en betongkänsla för interiörer.

Beskrivning, Archi+ Concrete

Säkerhetsdatablad, Archi+ Concrete

Säkerhetsdatablad, Fase Silossanica

Dune


En slät och dekorativ dekorfärg som skapar en sammetsmjuk känsla med visuella effekter av metallic.
Dune Novacolor Italy ger ett levande ljus- och skuggspel som hos de glittrande sandkornen vid havet eller i öknen.
Du kan välja bland 142 vackra nyanser att skapa omkring. Att använda Dune är dessutom enkelt vilket skapar extra mycket kreativitet, både för proffs och nybörjare.
Dune är en slät, matt och tålig dekorfärg för interiörer där effekten jobbas fram med ett slätande spackelverktyg. Den ger en kromatisk metalliceffekt.

Beskrivning, Dune

Säkerhetsdatablad, Novaprimer

Ironic


Den råa industriella känslan inom inredning ser vi en hel del av. IRONic Novacolor Italy med sin rostiga yta är perfekt för visuellt spännande dekorationer och interiörer. Effekten får du fram med en bottenfärg och ett oxidationsmedel (rostaktivator). Färgen oxiderar på samma sätt som på en järnyta utsatt för korrosion genom naturlig vittring – vilket ger individuellt vackra och spännande effekter.

IRONic är en oxiderande metallfinish för interiör, rost.

Beskrivning, IRONic

Säkerhetsdatablad, Ironic Fondo

Säkerhetsdatablad, Ironic Liquido Antichizzante

Säkerhetsdatablad, Decofix