,

The contemporary collection

Snart i butik!

The Contemporary Collection är en vacker, handplockad samling med tidlösa ikoner från Cole & Sons mycket omfattande designportfölj. Denna kollektion innehåller moderna klassiker som älskas innerligt. Här finner vi anslående diskreta Woods, frodiga Palm Jungle och iögonfallande eleganta Hicks’ Hexagon.

Därmed personifierar kollektionen Cole & Sons unika designfilosofi, nämligen att kombinera färger och mönster på ett för denna designstudio karakteristiskt sätt. Contemporary är en samling tidlösa, aktuella mönster och paletter som kommer att inspirera fantasin under många år framöver.

 

Klassiker som – Palm Jungle
Cole & Sons ursprungliga palmbladsmönster Palm Jungle är ett frodigt motiv i flera skikt som skapar en kompakt grönskande djungel.

Klassiker som – Woods & Pears
Cole & Sons ikoniska tapet har burit frukt i form av guldpäron i de skimrande metallic. Denna magiska tapet blir ett modernt, lekfullt inslag i vilken interiör som helst.

Klassiker som – Pompeian
Pompeian är en klassisk Cole & Son-tapet med ett storskaligt, geometriskt gallerverksmönster.

Cole & Son

Cole & Son har en historia som sträcker sig tillbaka till 1873 då John Perry grundade John Perry Ltd, och skapade sig ett namn som tillverkare av kvalitetstapeter. Efter några sammanslagningar och ägarbyte fick företaget på 1940-talet namnet Cole & Son. På 1950-talet startade de ett av de första screentryckerierna för tapeter och tryckte mönster av många av dåtidens största designers, bland annat Lucienne Day, och gav ut dem under namnet Contemporary Collection.