Dekorativa effekter

Ytor att betrakta och uppleva

Novacolor Italy, Archi+ Concrete, Ironic, Mirror och Dune skapar dekorativa ytor och ger helt nya intryck i ett rum. Tänk känslan av betong, rost, marmor eller metallic. Tillsammans med rummets ljus och inredning skapar de helt nya synintryck och väcker alla dina sinnen till liv. Du skapar väggar som berör och målar så att det känns. Klicka på bilderna så kommer du till en beskrivning av ytan.

Fantastisk kalkfärg från Pure & Original, baserad på naturliga ingredienser och pigment. Ger en underbar yta och känsla. Själva uttrycket på ytan bestämmer du själv genom sättet du applicerar färgen.

22a1ff33108afaba00f0a0e1f4b9c9ff

Betong har haft en renässans de senaste åren. Ofta som en innovativ fusion mellan arkitektoniska linjer och soliditeten i betong. Den känslan skapar Archi+ Concrete Novacolor Italy och uppnår även en estetisk finish. Det här är ett dekorspackel som med sin grova struktur skapar den typiska ruffa betongytan, och det går att få fram många tilltalande effekter med hjälp av pigment och verktyg.

Archi+ Concrete är ett kalkbaserat dekorspackel med en pigmenterad lasyr, Fase Silossanica, som ger en betongkänsla för interiörer.

Beskrivning, Archi+ Concrete

Säkerhetsdatablad, Archi+ Concrete

Säkerhetsdatablad, Fase Silossanica

En slät och dekorativ dekorfärg som skapar en sammetsmjuk känsla med visuella effekter av metallic.
Dune Novacolor Italy ger ett levande ljus- och skuggspel som hos de glittrande sandkornen vid havet eller i öknen.
Du kan välja bland 142 vackra nyanser att skapa omkring. Att använda Dune är dessutom enkelt vilket skapar extra mycket kreativitet, både för proffs och nybörjare.
Dune är en slät, matt och tålig dekorfärg för interiörer där effekten jobbas fram med ett slätande spackelverktyg. Den ger en kromatisk metalliceffekt.

Beskrivning, Dune

Säkerhetsdatablad, Novaprimer

NovaColor

Den råa industriella känslan inom inredning ser vi en hel del av. IRONic Novacolor Italy med sin rostiga yta är perfekt för visuellt spännande dekorationer och interiörer. Effekten får du fram med en bottenfärg och ett oxidationsmedel (rostaktivator). Färgen oxiderar på samma sätt som på en järnyta utsatt för korrosion genom naturlig vittring – vilket ger individuellt vackra och spännande effekter.

IRONic är en oxiderande metallfinish för interiör, rost.

Beskrivning, IRONic

Säkerhetsdatablad, Ironic Fondo

Säkerhetsdatablad, Ironic Liquido Antichizzante

Säkerhetsdatablad, Decofix

Mirror Novacolor Italy är en högblank kalkbaserad spackelfärg som kan användas för innerväggar där man vill ha en levande, blank och lite mer exklusiv känsla. Färgen är tacksam att användas i offentlig miljö, som hotell, restauranger och trapphus då den även ger en mycket hållbar yta. Det stora urvalet av kulörer skapar många möjligheter till kreativt tänkande.

Mirror är en högblank ”Stucco” för interiörer. För en extra effekt används ett metallicvax i guld, silver eller brons, Cera Wax. Mirror finns i 41 vackra kulörer, men kan även blandas efter NCS-systemet.

Beskrivning, Mirror

Säkerhetsdatablad, Mirror

Säkerhetsdatablad, Cera Wax

1dbad426597c5bab462228f255d5acf5

För dig som söker kalkfärg – Fresco Pure & Original, är en alldeles matt, livfull färg vilken du penslar fram strukturen med. Den är en typ av kalkfärg vilket ger en härlig putsad stenkänsla med mycket rörelse.

Vi har Fresco i fem vackra nyanser, Mud, Potato skin, Lava white, Cloudy concrete och Earth stone. Kulörerna är som namnen antyder från vitt till mörkt grått. Det finns även en mängd andra kulörer att välja på som beställningsvara, med snabb leverans.

Ladda ner infoblad här:

Arbetsbeskrivning

Film, utförande Fresco

För dig som söker kalkfärg – Marrakech Pure & Original. Den är en typ av kalkfärg vilket ger en härlig putsad stenkänsla med mycket rörelse. Slätas ut med en stålspackel.

Vi har Marrakesh i fem vackra nyanser, Mud, Potato skin, Lava white, Cloudy concrete och Earth stone. Kulörerna är som namnen antyder från vitt till mörkt grått. Det finns även en mängd andra kulörer att välja på som beställningsvara, med snabb leverans.

Ladda ner infoblad här:

Arbetsbeskrivning

Film, utförande Marrakech