Upptäck färg

Farrow & Ball

Dekorativa effekter

NCS Färgsystem

Måla inomhus

Välkommen in i Alcros underbara färgvärld

Alcro är en av Sveriges ledande färgleverantörer. Alcros högklassiga produkter är resultatet av mångårig forskning och utveckling inom färgteknologi, där miljötänk är en mycket viktig del. Alcro tillverkar vattenburna alternativ för i stort sett alla målningsbehov, där sortiment finns för både hemmafixaren till industri och yrkesmåleri. Många av Alcros produkter är dessutom märkta med Svanen och rekommenderade av svenska Astma- och Allergiförbundet.

Upplev Alcro Stil

Alcro Stil är Alcros mest exklusiva helmatta inomhusfärg någonsin med en fantastisk kulöråtergivning, som dessutom ger en mycket tålig yta. Nu kan du uppleva en helmatt färg med en exceptionellt djup kulöråtergivning.

Alcro Stil innehåller 12 helt nya fina kulörer som spänner från ljusa toner över djupa nyanser till aktuella och starka accenter. Kulörerna är inspirerade av naturens harmoniska färgskala men även dess fantastiska  sätt att använda starka accenter för att skapa variation och dynamik.

Gröna kulörer

Dags att måla om hemma? Få kulörer kan skapa en så behaglig inramning åt ett rum som grönt.
Dessutom passar färgen perfekt i hemmets alla utrymmen, kolla bara in dessa inspirationsbilder!
Gröna kulörer är det som efterfrågas mest just nu. Något som inte är så konstigt, gröna toner påverkar oss positivt, är läkande och gör oss lugna.

Med en grön bas kan du snabbt och enkelt skapa en varm och trivsam miljö, i hemmets alla rum! Hos oss hittar du allt du behöver för att sätta färg på ditt hem! Klicka på bilderna för och se de olika kulörnamnen.

Blå kulörer

Blå kulörer brukar upplevas som svala och kalla.

Blå kulörer associeras ofta till hav och himmel och förknippas också med lugn och stillhet. Den blå kulören är färgstark men beroende på val av nyans och ton finns det oändligt med användningsområden. Till stora ytor används gärna ljusa gråblåa kulörer medan det på mindre ytor kan bli snyggt att våga sig på att experimentera med olika nyanser av blått.

Blått är en av primärfärgerna som tillsammans med rött och gult kan ge upphov till alla andra färger.

Våra egna kulörer

Måleributiken har egna kulörkollektioner för såväl inom som utomhus. Vill du måla inne har du 50 matta och 50 helmatta kulörer att välja på och vår utomhuskollektion, Trädgårdsstadens färger består av ca 200 kulörer. I butiken finns samtliga kulörer uppmålade.

Det är inte lätt att föreställa sig hur en viss kulör gör sig uppmålad på exempelvis en husfasad eller vägg. Att se en färg på en liten yta i olika ljusförhållanden kan vara förledande. Därför har vi tagit fram provburkar på våra egna kulörer för en billig peng

Måleributikens miljötips

Vi säljer färg som bl.a. är märkt med Svanen och Astma/Allergiförbundets symboler. Bra för både dig och vår miljö!

Hantering av färgrester:

Målarfärger innehåller många skadliga miljöämnen, det gäller även vattenbaserade färger där konserveringsmedel alltid ingår. Dessa är oftast giftiga och kan skada processerna i reningsverket och påverka djurlivet i havet.

När du tar paus från målning med vattenbaserad färg kan du lägga rollers och penslar i en plastpåse så behöver de inte rengöras mellan gångerna. Om du vill återanvända penslar och rollers skrapar du tillbaka färgen i burken och stryker av så mycket som möjligt på ett papper el dylikt. De sista resterna på dina verktyg kan du skölja av i vatten. Pappret lägger du i soporna. Vill du vara riktigt miljövänlig kan du spara sköljvattnet i en burk och låta färgslammet sjunka till botten innan du försiktigt häller av det klara vattnet. Färgresterna lämnar du sedan till miljöstationen. Men glöm inte skriva på burken vad den innehåller.

Rester av färg, lacknafta och andra lösningsmedel ska alltid lämnas in till miljöstationen.

Tänk på att köpa miljömärkta färger, många av dom vägg- och snickerifärger vi säljer är svanenmärkta med hårda krav på miljö, funktion och kvalitet. Miljömärkta färger innehåller så lite miljöstörande ämnen som möjligt