Golv

Golvet är en självklar del i vår inredning men hur ofta tänker vi på hur det faktiskt ser ut, känns, och upplevs när vi går på det?

Titta ner

Golvet är en självklar del i vår inredning, så hur ofta tänker vi på hur det faktiskt ser ut? Känns, och upplevs när vi går på det?

På Måleributiken hittar du nu lättlagda och tåliga laminatgolv från Golvabia
Hos golv från Golvabia går kunskap, kvalitet och design hand i hand. Dessa golv är klassiska, finns i alla kulörer för att passa just ditt hem. Långsiktigt designtänk och hållbara golv som blir en del av livet – den där härliga resan som pågår i våra skandinaviska hem.

Det finns golv och det finns golv. Vill du ha det perfekta golvet? Kom ihåg namnet Timberwise
Golvet är en av de största ytorna i ditt hem. Det är närvarande i varje rum, och du känner det under dina fötter varje dag.
Livscykeln för ett bra golv mäts i år och de bästa golven har en lång livslängd. Golv från Timberwise håller från en generation till nästa.
Golven finns i olika träslag och färger, vilket gör att det finns ett golv för alla typer av hem. Välj mellan ek, ask eller lärk.
Välkommen och besök vår golvavdelning där du kan se och känna på dessa vackra golv.

Välkommen till vår golvavdelning en trappa upp. Våra golv beställer du i butiken för hemleverans till din dörr.

Behandla skurgolv!

Skurade golv är förmodligen en av de äldsta ytbehandlingsformerna av trägolv. När lut används stannar gulningsprocessen, vilket gör att golvet ser “nytt” ut längre. Med vitpigmenterat lut och såpa får golvet ett ännu ljusare utseende, som passar särskilt bra i traditionella miljöer som sekelskifteslägenheter och hus.

Lutbehandlingen bevarar ljusheten i golvet

Pigmenterad trälut både bevarar ljusheten och färgar in träet. Eftersom lutbehandlingen inte är en slutbehandling, som skyddar golvet från slitage och annan påverkan, måste golvet slutbehandlas. Golvet kan slutbehandlas med en olja eller hårdvaxolja, men i det här exemplet väljer vi den mer traditionella slutbehandlingen med vitpigmenterad golvsåpa. Kom ihåg att golvet alltid måste slipas innan lutbehandling utförs.

Såpan färgar in och skyddar

När lutbehandlingen är klar, normalt efter 24 timmar, appliceras den vitpigmenterade såpan. Behandlingen återupprepas tills golvet inte tar till sig mer såpa, normalt 2-3 gånger. Vi har produkter från Welin&Co

33eda5ea79a3eba9c4d34041065b23c1-400x600

Hårdvaxolja

Hårdvaxolja – Welin&Co

Vare sig du vill skydda bänkskivor av trä eller planerar att ytbehandla golv, väggpanel, lister eller tak, finns det produkter som passar. Hårdvaxoljan har många fördelar, bland annat att den tränger ner i träet precis som en traditionell olja, men bildar ett skyddande skikt på ytan. Den är dessutom lätt att underhålla. Hårdvaxoljan finns bland annat i dessa utföranden:

  • Opigmenterad – lyfter fram träets naturliga utseende, skyddar infärgad yta
  • Pigmenterad – hårdvaxolja i olika kulörer för infärgning
  • För bänkskivor – trä och sugande naturmaterial
  • Lösningsmedelsfri
  • Snabbtorkande
  • Sprutbar

Oljebets

För infärgning av träytor inomhus

Osmo Oljebets används för infärgning av trä inomhus, transparent eller intensivt beroende på valt verktyg och antal appliceringar. Betsen är idealisk för massiva trägolv, parkettgolv, skeppsgolv och även trappor. Den är godkänd för livsmedel/barnleksaker och passar därför också perfekt vid infärgning av bänkskivor, möbler eller andra mindre träytor.

Naturliga ingredienser

Osmo Oljebets innehåller naturliga vegetabiliska oljor, vaxer och pigment. Den tränger in i träet och färgar, men låter träets naturliga utseende framträda.