färg och tapeter från farrow & ball

Engelska Farrow & Ball är välkänt i Europa för sin enastående färg och sina vackra blocktryckta tapeter. Farrow & Ball använder traditionella metoder att tillverka målarfärg, inte som billigare akrylfärg med höga nivåer av plaster. Farrow & Ball använder i huvudsak naturliga pigment och traditionella ingredienser och håller en mycket hög kvalité med ett fantastiskt kulördjup tack vara sin höga pigmenthalt. Det är den höga nivån av pigment, det speciella bindemedlet av harts och andra nyckelingredienser som ger det speciella djupet i deras färger. Färgskalan är traditionell och till stor del hämtad från historiska miljöer även om deras kulörer återfinns i högst moderna interiörer.

Att färgen är vattenbaserad och mycket snäll mot vår miljö bevisar att skönhet inte behöver kosta vår värld. Samtliga färger från Farrow & Ball är miljövänliga och uppfyller kraven i den senaste miljölagstiftningen.För alla ytor som ska målas rekommenderas deras egen grundfärg som kommer i olika nyanser.

Nu har vi alla kulörer av Estate Emulsion hemma på lager. Leveranstid på övrigt som ej finns hemma är ca 7-10 dagar.

väggfärger

Estate Emulsion är en helmatt vattenbaserad väggfärg med 2% glans. Används för väggar och tak där man vill ha en matt yta med djup i färgen. Den är miljövänlig och med ett rikt pigmentinnehåll och definierar Farrow & Balls känsla. Dess traditionella innehåll och ingredienser har inte ändrats på årtionden och har mer pigment i färgen än andra färgtyper. Täcker upp till 60 m2 för 5 liter.

Modern Emulsion är en matt vattenbaserad väggfärg med 7 % glans. Används när man vill ha en matt yta som är tvättbar och som ska tåla lite mer. Ger något mer lyster än Estate Emulsion och är idealisk för kök, hall, barnrum och andra rum som behöver mer slittålig yta. Täcker upp till 60 m2 för 5 liter.

Estate Emulsion, produktråd

Modern Emulsion, produktråd

snickerifärger

Estate Eggshell är en halvmatt vattenbaserad lackfärg för trä och metall inomhus, även element, med 20% glans. Den ger en tålig och slitstark yta som är lätt att hålla ren. Med dess halvmatta yta är den perfekt tillsammans med Farrow & Balls väggfärger – Estate och Modern Emulsion. Täcker upp till 30 m2 för 2,5 liter.

Full Gloss är en helblank vattenbaserad snickerifärg, 90% glans, som kan användas både ute och inne.

Estate Eggshell, produktråd

Full Gloss, produktråd

golvfärg

Floor Paint är en halvblank vattenbaserad golvfärg, för trä och betong, snabbtorkande och luktfri. Slitstark nog att även ha till garagegolv. Floor Paint går att få i alla Farrow & Balls kulörer. Täcker upp till 30m² för 2,5l. Använd passande grundfärg för trä eller betong.

Ej för utomhusbruk.

Floor Paint, produktråd

grundfärger

Wall & Ceiling Primer & Undercoat är en grundfärg till Farrow & Balls väggfärger – Estate eller Modern Emulsion. Den ger en jämn yta till slutfärgen.

Interior Wood Primer & Undercoat är en grund och slipstrykningsfärg till Farrow & Balls snickerifärger – Estate Eggshell eller Full Gloss. Den ger ett slätt och icke sugande underlag till slutfärgen.

Farrow & Balls grundfärger täcker upp till 30m² för 2,5l och kommer i fyra kulörer för att matcha slutfärgen.

Wall & Ceiling Primer & Undercoat , produktråd

Interior Wood Primer & Undercoat , produktråd