Boka färgsättning


Att hitta mixen som ger hemmet en helt ny inramning kräver kunskap – om färg, form, material och stilar. Våra diplomerade färgsättare har utbildningen och erfarenheten att leda dig rätt. Färg och form är till stor del en smaksak, med vår erfarenhet och kunskap hjälper vi dig att skapa ditt drömhem. Vi är utbildade hos Färginstitutet.

Anlita en av våra diplomerade färgsättare, då får ni hjälp att hitta den känsla och det uttryck som gör er bostad mest rättvisa. Allt beroende på vilken typ av förändring du söker. Vi färgsätter husfasader, ett eller flera rum, en våning, trapphus eller ett helt hem. Inget uppdrag är för litet eller för stort. Våra diplomerade färgsättare anlitas av yrkesmålare, arkitekter, bostadsrättsföreningar och privatpersoner.

Priser


Boka en timme med våra diplomerade färgsättare i butiken, vardagar måndag till torsdag: 700 kr. En enklare konsultation i butiken (färg, tapet eller textil), där vi bollar tankar och idéer för att du ska komma framåt med din renovering.

Om du ska göra större förändringar i ditt hem med tapeter, färg samt textil rekommenderar vi vår hembesökstjänst. Vid ett hembesök tar vi ett helhetsgrepp på ditt hem. Vi fotograferar, tittar på ljusinsläpp, planlösning och övrig inredning för att kunna komma fram med en lösning till just ditt hem. Det skänker din inomhusmiljö harmoni och ger dig tid över till annat. Vi gör även utvändig färgsättning.

Hembesök inkl. färgsättningsförslag (Stockholm):
1-4 rum 4000 kr

5-7 rum 5000 kr

Utvändigt 3000 kr

Övriga projekt, ex trapphus, ger vi gärna kostnadsförslag på.

Att tänka på utvändigt


Alla hus har sin charm. Försök hitta dess personlighet. Leta upp ritningar. Har du tillgång till en ritning på huset så underlättar det. Det ska var smutsiga färger. Utomhusfärger ska aldrig vara helt ”rena”. Ljuset utomhus är så starkt att färgerna måste kännas lite smutsiga för att inte bli för skarpa.

Vad har huset för karaktär, stil, historia och placering? Finns det något att ta hänsyn till som arkitekten tänkte sig? Det är skillnad på yta och yta. Blankt och matt upplevs olika. En aspekt som är viktig att ta med i planeringen.

Att tänka på invändigt


Se ditt rum och hem med nya ögon. Ställ dig på olika ställen i rummet och betrakta. Hur förändras ljuset? Och upplevelsen av rummet? Har du någon detalj du vill lyfta fram? Kanske en fåtölj eller tavla som är personlig och har en given plats i rummet. Dess färg och form är en viktig ingrediens i färgsättningen. Spara stilreferenser. Det kan vara utrivna sidor ur en tidning, en tygbit, eller i princip vad som helst.

Tänk textiler. Det är vanligt att man bara fokuserar på färg och tapeter. Gardiner, kuddar och möbeltyger ger ett stort lyft i ditt hem. Textiler är ett bra komplement där du färg- och stilmässigt kan ta ut svängarna mer.