Alcro


Välkommen in i Alcros underbara färgvärld!
Alcro är en av Sveriges ledande färgleverantörer. Alcros högklassiga produkter är resultatet av mångårig forskning och utveckling inom färgteknologi, där miljötänk är en mycket viktig del. Alcro tillverkar vattenburna alternativ för i stort sett alla målningsbehov, där sortiment finns för både hemmafixaren till industri och yrkesmåleri. Många av Alcros produkter är dessutom märkta med Svanen och rekommenderade av svenska Astma- och Allergiförbundet.

Läs mer om Alcro här >>

Alcro ad.2020


Alcro ad.2020 – 20 tidlösa kulörer som varar längre än trender.

I 20 år har Alcro årligen lanserat en ny Alcro Designerskollektion tillsammans med ledande inredare och kulörexperter. Vi har genom åren fått njuta av mustiga och jordiga kulörer, glassiga pasteller och spektakulära färgexplosioner. Bland alla dessa kulörer finns det sedan några kulörer som speglar sin egen tid samtidigt som de känns lika aktuella även i dag – de är tidlösa helt enkelt! Det är dessa långsiktiga och hållbara val, våra käraste favoriter, som man kan hitta i Alcros jubileumskollektion ad.2020!

En av de nygamla kulörerna är 4 Cappuccino (2001), en ljust beige kulör som hamnade på var och varannan vägg när den kom. Det är en kulör som ger lugn och harmoni, vilket känns lika rätt år 2020 som 2001 när den lanserades. Hållbara och tidlösa är även 1 Kalk (2004), 4 Krita (2006) och 813 Fjäder (2007). 10 Chicken Coop (2010), 717 Mortel (2016) och 718 Chianti (2016) fungerar lika bra på väggen som på en möbel man vill ska få ta plats. Samtliga kulörer i ad.2020 kan brytas i Pashmina för väggar som ger en jämn yta och levande kulöråtergivning. Alla kulörer kan även brytas i Servalac Finess för snickerier, möbler och element. Som ett led i ett långsiktigt val handlar slutresultatet dessutom lika mycket om Alcros höga kvalitet på själva färgen som valet av kulör.

Gröna kulörer


Dags att måla om hemma? Få kulörer kan skapa en så behaglig inramning åt ett rum som grönt.
Dessutom passar färgen perfekt i hemmets alla utrymmen, kolla bara in dessa inspirationsbilder!
Gröna kulörer är det som efterfrågas mest just nu. Något som inte är så konstigt, gröna toner påverkar oss positivt, är läkande och gör oss lugna.

Med en grön bas kan du snabbt och enkelt skapa en varm och trivsam miljö, i hemmets alla rum! Hos oss hittar du allt du behöver för att sätta färg på ditt hem!

Våra egna kulörer


Måleributikens egna kulörer!

Måleributiken har egna kulörkollektioner för såväl inom som utomhus. Vill du måla inne har du 50 matta och 50 helmatta kulörer att välja på och vår utomhuskollektion, Trädgårdsstadens färger läs här>> består av ca 200 kulörer. I butiken finns samtliga kulörer uppmålade.

Det är inte lätt att föreställa sig hur en viss kulör gör sig uppmålad på exempelvis en husfasad eller vägg. Att se en färg på en liten yta i olika ljusförhållanden kan vara förledande. Därför har vi tagit fram provburkar på våra egna kulörer för en billig peng.

Måleributikens miljötips


Vi säljer färg som bl.a. är märkt med Svanen och Astma/Allergiförbundets symboler. Bra för både dig och vår miljö!

Läs mer om miljömärkningar här>>

Hantering av färgrester:

Målarfärger innehåller många skadliga miljöämnen, det gäller även vattenbaserade färger där konserveringsmedel alltid ingår. Dessa är oftast giftiga och kan skada processerna i reningsverket och påverka djurlivet i havet.

När du tar paus från målning med vattenbaserad färg kan du lägga rollers och penslar i en plastpåse så behöver de inte rengöras mellan gångerna. Om du vill återanvända penslar och rollers skrapar du tillbaka färgen i burken och stryker av så mycket som möjligt på ett papper el dylikt. De sista resterna på dina verktyg kan du skölja av i vatten. Pappret lägger du i soporna. Vill du vara riktigt miljövänlig kan du spara sköljvattnet i en burk och låta färgslammet sjunka till botten innan du försiktigt häller av det klara vattnet. Färgresterna lämnar du sedan till miljöstationen. Men glöm inte skriva på burken vad den innehåller.

Rester av färg, lacknafta och andra lösningsmedel ska alltid lämnas in till miljöstationen.

Tänk på att köpa miljömärkta färger, många av dom vägg- och snickerifärger vi säljer är svanenmärkta med hårda krav på miljö, funktion och kvalitet. Miljömärkta färger innehåller så lite miljöstörande ämnen som möjligt.

Våra färgmärken


Alcro, Farrow&Ball, Novacolor, Anza, Festool, Fristads, Liberon, Mäster, Speedheater, 3M, Zar (M&P), Stucco (Novacolor), Pure&Original, Blåkläder, Biokleen, Hagmans, Welin&Co, StoraKopparberg (FaluRödfärg) m.fl.