1. Integritetspolicy

EU:s nya och allmänt gällande dataskyddsförordning GDPR träder i laga kraft den 25 maj, och ersätter samtidigt vår svenska personuppgiftslag (PUL).

GDPR (General Data Protection Regulation) är en bra lag som värnar om din integritet och ökar transparensen mellan dig och alla leverantörer som lagrar data om dig.

GDPR ger dig bland annat rätten att på begäran få reda på alla persondata som ett företag lagrar om dig, varför det lagrar denna data om dig och hur länge de sparar det. Du kan även kräva att företaget ska avregistrera all data om dig.

Vi har inte någon riktad marknadsföring vi samlar och sparar enbart de personuppgifter som krävs för att vi ska kunna hantera och leverera order samt ge dig fullgod service.

Här nedan berättar vi hur vi gör, och varför, liksom vilka rättigheter du har.

2. Personuppgiftsansvarig

Måleributiken i Alvik AB , är personuppgiftsansvarig för alla personuppgifter som du lämnar och som skapas av våra system, när du registrerar dig eller handlar på webshopen maleributiken.se.

Måleributiken i Alvik AB (556328-1418) finns på Drottningholmsvägen 175, 167 53 Bromma.

Om du har frågor angående vår behandling av dina personuppgifter eller vill att vi avregistrerar dem eller har andra funderingar kan du maila oss på info.alvik@maleributiken.se eller kontakta Bernice Svahn 08-4459595.

3. Tillgång till personuppgifter

Dina personuppgifter behandlas av oss och de externa leverantörer som vi anlitar för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig, exempelvis våra leverantörer, IT och logistikpartners. Samtliga agerar på uppdrag av oss och vi har tecknat personuppgiftbiträdesavtal med alla för att säkerställa att de fullföljer sitt åtagande enligt våra riktlinjer.

4. Säkerhet

Vi skyddar dina uppgifter på flera olika sätt. Bland annat är all överföring av uppgifter via internet krypterade, datorer som innehåller personuppgifter står i en säker miljö och organisationer som har insyn i uppgifterna har skrivit på sekretessavtal.

5 Behandling av personuppgifter på maleributiken.se (webköp)


5.1. Personuppgifter

Vi samlar in dina personuppgifter när du registrerar dig och/eller gör ett köp i vår webshop maleributiken.se för att sedan kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig, dvs. leverera de varor som du har beställt.

  • För- och efternamn (för uthämtning)
  • Postadress
  • E-postadress (för orderbekräftelser m.m.)
  • Mobilnummer (för leveransbesked via SMS)

För att uppfylla konsumentköplagen och kunna ge dig bra service lagrar vi även en del andra uppgifter. Exempelvis för att hantera ångerrätt och reklamationer, ge dig hjälp avs. tidigare order eller själv kan se och följa tidigare och aktuella köp.

  • Kundnummer
  • Ordernummer
  • Fakturanummer
  • Kollinummer
  • Orderdata (artikel, pris osv.)
  • Pris-/betalinformation

5.2 Lagringstid

För att kunna hantera ev. reklamationer och ge dig bra service utifrån vår historik avs. återkommande order lagrar vi dina personuppgifter i maximalt 5 år, fr.o.m. din senaste order.

Du kan dock (enligt ovan) när som helst meddela oss om du vill att vi avregistrerar dig inkl. alla dina uppgifter.

6. Användning av Cookies

Vi använder s.k. cookies (små datafiler som lagras i din webbläsare) för att förbättra funktionaliteten, förenkla ditt besök och analysera hur shopen används, så att vi kan göra den bättre.

Vi, liksom nästan alla andra webshopar, använder Google Analytics för att analysera vår affär, och Google använder i sin tur cookies. Vi har ingen kontroll över Google cookies, utan den information som din användning av sidan genererar lagras hos Google, inkl. din IP-adress.

Du kan neka användningen av cookies via din webbläsares inställningar, men då kommer webshopen att fungera väsentligt sämre, med risk att det inte går att lägga en order.